Sjukstugan Rosenstigen godmiddag...

...vad kan vi hjälpa till med?!

Feber, frossa, magont, huvudvärk, nästippor...snart har vi gått igenom allt här hemma!
I lördags natt fick Wilma gumman 40 graders feber, och idag torsdag är hon fortfarande sjuk. Vi va hos läkaren idag men hon hade bara ett virus som tur va, så det kommer gå över utav sig självt...Men det är så frustrerande när hon är så liten och har så hög feber. Sen har hon en sån fruktansvärd hosta så det låter som om hon har rökt i 40 år stackarn....ja, lilltjejen! Men hon har humöret uppe iaf, och orkar leka---> i 10 minuter i taget...lilltjejen....

Sen idag när vi väl kom hem efter läkaren med Wilmisen så klagade Sebbe på att han hade ont i magen, och ont i huvudet och ville att jag skulle blåsa...*söt*
Sen ville han gå och lägga sig under täcket...som inte hör till vanligheterna kan jag säga...så jag tog en feber på honom. 39.8...jaha...då har vi 2 sjuklingar här hemma =(
Tänk att det kan vända så fort. I förrgår åt han pannkakor så det sprutade ur öronen på honom och skulle lägga alla sina smådjur i sängen under täcket för att dom hade feber, och idag somnar han och trillar ur sängen men fortsätter sova...lillgrabben.....

Så det va bara att inse fakta. I morgon hade vi bokat fyra superbra platser på premiären av "Luftslottet som sprängdes", och Anna med familj skulle passa barnen. Jag, Uffe, mamma och pappa skulle gå.
Men det var bara att lämna tillbaka biljetterna och meddela Anna och dom att vi blir hemma. Typiskt!!
Just det! Mamma ligger också i 40 graders feber stackarn. Och hon har jätteont i huvudet och luftrören...och är inte vaccinerad, så man blir ju lite orolig för henne...men det är säkert en vanlig enkel influensa...man drar gärna alla sjuksymtomer åt ett och samma håll, jag förstår inte det ja...;(
Sen ska jag på julbord på Grand Hotell här i stan med mitt lilla jobb på lördag är meningen. Uffe jobbar dygn så mamma & pappa ska passa barnen här hemma, men så som våra små och själva barnvakten är i sitt tillstånd just nu så ser inte det heller så ljust ut =(
Så man är lite deppig faktiskt....ska jag erkänna.
Men det är mycket viktigare att alla 3 blir friska ordentligt istället än allt annat, det menar jag verkligen!
 
Håll tummarna nu och mamma, krya på dig!!

                                                              ♥♥ Kram Jennie ♥♥



6 km toalettpapper!!

Fick ett roligt samtal igår...

- Hej gumman, fick ni reklamen från granngården igår?

- Ja, det tror jag...vaddå då?

- Jo, de hade ett grymt billigt toapapper, 2 balar för 398:-, fattar du eller?

- Men jag ska inte köpa toapapper för 398 :-, är du inte klok?!!!

- Men det är dubbelt och 50 meter långt....

- Ja, men jag köper 100 meter långt 4-pack för 25:-...

Denna underbara människa jobbar på kontor och kan det där med siffror till 100% och är väldigt snabb på att räkna, så jag hörde henne knäppra på sin räknemaskin en stund och strax efter utbrister hon:

- Jennie, du får 6 km. toapapper för 398:-!!! det är ju HUR BILLIGT SOM HELST!!

Sen kunde jag inte prata längre för att jag skrattade såpass mkt...
Denna underbara människa var min lilla mamma.
Så nu har de ett väldigt bra toalettpapperfynd hemma! Jag kör mitt oekonomiska papper som vanligt.....

Puss på dig mamma ♥

Kalas för Elsa 3 år fredagen den 20:e nov!

Glömt att säga att Sebastian blev bjuden på sitt första barnkalas!
Elsa fyllde 3 år den 18:e! Så de hade ett litet barnkalas på fredag förmiddag för oss som oxå va hemma och mammalediga med 2 barn...men tyvärr var det sjukdomar så det blev lite återbud men jag, Sebbe, Wilma, En som heter Frida och hennes två killar Elliot och Noah kom iaf, så några blev det! Alldeles lagom med barn om ni frågar oss föräldrar ;)
Malin hade gjort det så fint med korv & bröd, glass, maränger, strössel och till oss vuxna en megagod paj och kaffe! Sen i slutet hade de fiskedamm med en liten godispåse som napp.
Hon är så bra Malin på att fixa & dona och det blir alltid lika trevligt och man känner sig mer än välkommen!
Jag va lite orolig för Sebbes trotsfasoner, men endast en liten grej och sen gick det bra! De lekte av fulla muggar!
Godiset fick Sebbe äta till fredagsmyset framför idol senare...
Så tack Malin än en gång för ett toppenkalas, Sebbe va så nöjd!! 

 

Hjälp, Ulf kommer strypa mig!!!

Det kom ett otroligt roligt samtal till mig i natt klockan 01.10.
Från min syter. Som ni läst tog hon körkort i måndags, och sen dess har hon nog bara varit inne i en halvtimma med underdrift, annars har hon flängt & farit med hennes (pappas) blåa ford!
Skulle jag med gjort om jag precis hade tagit körkort...
I vilket fall som helst, så ringer denna syster till mig i natt och är fullstänigt hysterisk.
Då har hon varit ute och åkt hela kvällen i stan, kommit hem en timma, klockan tolv kom lönen in på hennes konto, då går hon ut och åker iväg och tankar bilen!! När hon väl kommer tillbaka, skulle hon försöka fickparkera i backen här utanför mellan vår saab (som Uffe är så pedantiskt rädd om...) och en annan bil. Vår bil stod längst ner och den andra bilen stod åtta meter ovanför. Men hon hade lyckats att svänga in på något konstigt sätt så hon va ca. 25 cm. från våran bak på saaben, och va helt hysterisk!
Ja, jag håller väl med om att hon inte kunde stå så, så jag fick ta på mig morgonrocken och gå ut och hjälpa henne.
Lilla gumman, det kallar jag att verkligen njuta av sitt körkort!
Sen är jag inte heller jättebäst på att parkera i backe, men har man åtta meter mellan bilarna så...jaja...
Jag bara tänker på hur det hade varit om inte vi hade varit hemma och det hade stått ngn. annan bil där, för hon stod ju verkligen mitt ut i vägen med så ingen kom förbi...hon hade nog ringt sin lilla pappa på Brämhult ;)

Jag fick mig ett gott skratt som förlängde mitt liv iaf!

GRATTIS dubbelt upp!!

Tänkte börja gratulera min lilla mamma som fyller år idag!
Så ikväll ska vi åka dit och äta smörgåstårta, smaskigt, smaskigt!
Nästa år fyller hon jämmt, och då är det planer på antingen en kryssning till Västindien, eller en Thailandsresa med hela tjocka familjen! Så jag håller tummarna att vår ekonomi klarar det! Skulle verkligen vara gott att komma iväg och bara njuta och fira henne ordentligt! =)

grattis mamma på din dag från oss här hemma!!



Sen ska jag gratulera min lillasyster Jessica som körde upp idag och klev ur bilen stolt som en tupp med sitt tillfälliga körkort i handen! Jag va där när hon kom tillbaka och hade parkerat, och glömde självklart kameran min smartskalle, men det var en underbar syn!
Jag minns den dagen när man tog sitt körkort. Världens lyckligaste dag!
Jag minns att mitt ex hade tagit ledigt en stund från jobbet och stod och väntade på mig vid vägverket, och sa att jag kunde ta hans nyinköpta peugot 206 hela dagen! (Fast jag hade kört den rakt in i häcken i Svenljunga när jag övningskörde en gång...;)) Så jag körde ut till Svenljunga och överraskade mina stolta föräldrar direkt. Jag hade inte sagt nånting innan så de blev verkligen överraskade! Jag är så glad att man klarade uppskrivningen och uppkörningen första gången, så skönt! Så jag och mina syskon har haft samma flyt...
Men dagen man tog körkort och de två gångerna jag födde ut våra goa barn är nog fanimej de lyckligaste dagarna i världen!!
Så mycket starkt jobbat syrran och ett stort grattis!!
(Hon kommer köra en blå ford escort combi ni som vill hålla er undan på vägen...;))




Wilma mår bättre idag med, hon har legat tätt intill mig hela natten, så i morse hade hon drygt 38 graderm så det är skönt! Hoppas att hon är på bättringsvägen nu...

Hoppas ni haft en jättebra helg!!

Kram


40,6...

...va vår lilla dotters febertopp idag.
Hon hostade väldigt mycket natten till idag, och i morse vaknade hon med 39 graders feber.
Det är första gången hon är sjuk sen hon föddes och små barn får ju oftast väldigt hög feber, men man tycker ju så synd om henne åndå.
Hon fattar lixom inte varför det är jobbigt helt plötsligt att skratta som hon alltid gör, eller att det svider i ögonen i ljuset och att det är svettigt och kallt på en gång.
Vi hade kontakt med barnmottagningen två gånger idag och det är normalt med så hög feber och snabb andning, vi skulle bara hålla koll på lätet i andningen så det inte är ngn. lunginflammation eller så...
Men jag tror hon är bättre i morgon bitti. Hon svarade bra på den flytande Iprenen vi gav henne, och det är ju positivt!
Sebbe har inte riktigt fattat varför vi hållt på så mkt. med Wilmis idag heller, så han blev lite stojig ett tag stackarn. Jag ska försöka ta med honom till Öppna Förskolan i morgon, men jag är kluven i och med att vi har ju feber här hemma i familjen...jaja, vi får se hur jag gör.
Det blir i annat fall en tur med Sebbe till lekplatsen, Wilma ska stanna inne.
Håll nu tummarna att vi får sova hela natten lång och att hon är frisk i morgon.
Deras mormor fyller år i morgon med, så det vore synd att missa tårtan! ;)

Kram ♥


I kärlekens tecken...

                                                                    ♥ Jag älskar dig ♥ ...
...är de tre vackraste ord i hela världen. Eller hur?
Ibland vill man bara visa hela världen hur mycket man älskar andra och allt bra i livet.
Men man älskar ju olika om varje individ...

Ulf---> Mannen i mitt liv.Min stora kärlek. Min andra hälft. Min goding...etc...
Han älskar jag som den godaste chokladen i hela världen. Det är som om när man äter den smälter det i hela munnen, och man blir alldeles varm för att den va så gudomligt god. Sen finns det så många olika sorter i just den chokladen, så man provar nya smaker varje dag och upplever samma känsla, och vissa dagar smakar den mindre bra och andra dagar är den överlägset god. Ja, det är mitt lilla sätt och beskriva min kärlek till honom.
Mening med allt har oxå med Ulf att göra...
Vi hade varit ihop i två och en halv månad, jag åt P-piller, och blev gravid och väntade Sebastian. När jag ser honom idag så känner man bara att detta va så mycket mening. Sedan skaffade vi Wilma hyfsat tätt efter Sebbe, dels för Sebbes skull och dels för vår egen skull. Ja, vi har inte varit tillsammans så länge, och vi har så otroligt mycket kvar att uppleva tillsammans. Och då kände vi att vi gör det "jobbigaste" men underbaraste först så det är klart på nåt sätt, och sen kan vi alla fyra uppleva saker tillsammans och så vidare. Dessutom mitt i allt detta sä fick vi en liten tös. En av varje. Och alla dalar man går igenom med två småbarn hemma tycker jag vi går igenom väldigt bra. Och det visste nog denna någon om som lät det bli såhär, i och med att vi inte träffats så länge...ja, jag tror faktiskt det var meningen med allt mellan mig och Uffe.
Jag är iallafall väldigt lycklig med honom och jag älskar honom så mycket.




Barnen---> Mitt allt. Den kärleken är obeskrivlig. Jag skulle lätt kunna gå över lik för dom, och offra allt i mitt liv för att de skulle ha det bra. Dem älskar jag verkligen högst i hela världen. Våra små gryn...



Mina föräldrar----> De är ju grunden till allt. Hade inte de funnits hade inte jag funnits, och då hade jag inte träffat Ulf, och då hade inte barnen funnits...etc...etc...
Den kärleken är också på nåt sätt obeskrivlig. Jag är så lyckligt lottad att jag har mina föräldrar tillsammans, det är ju så många i dagens samhälle som äktenskapet och samlivet inte håller. Men på mamma och pappa känns det som om det kärleksbandet är starkare än nånsin. De skulle ställa upp i vått och torrt och de finns alltid till hands. Jag vill inte ens tänka på om jag inte skulle haft dom.
Kärleken till dom är som om man badar i en stor sjö av lycka. Kort och sant.



Mina syskon---> oxå mitt liv. Utan dom hade jag haft en annorlundare uppväxt om man säger så. Jag tänker ibland på hur lycklig jag är som har två yngre syskon och att få ha varit med i deras uppväxt och se deras mot & framgångar. De har varsin mycket fin personlighet som jag älskar så mycket.
Kärleken till dom kan man beskriva som täcket och kudden man sover i på natten. Det går inte att sova utan dom!



Min mormor----> betyder också enormt mycket för mig. Min morfar gick bort för drygt två, snart tre år sedan och jag saknar honom så otroligt mycket. Han va en sådan man som hade svårt att visa sina känslor, men innerst inne hade han ett hjärta av guld. Han lyste upp vardagen på ett sånt sätt man måste förstå för att förstå det liksom. Jag förstod och jag älskade/älskar honom väldigt, väldigt mycket. Min Morfar ♥
Min mormor är det full fart på. Hon är en pigg och glad snart 70-åring som älskar livet. Efter en svår sorg har hon träffat en ny kärlek som hon håller av. Och det är så roligt för henne. I hennes sällkap är det inte en lugn stund, hon har så många järn i elden hela tiden, och det sprider en mycket stor positivitet omkring sig. Så kärleken till henne skulle nog beskrivas som den där riktigt goda maten man äter när man är riktigt, riktigt hungrig. Eller den där goda, goda kramen man får utav sin familj på morgonen.

 

Mina vänner och alla andra nära och kära----> Ja, skulle jag inte haft dom skulle det vara väldigt trist och enformigt. Att ha männsikor omkring sig  är mycket viktigt för en själv och det ger det där lilla extra på livet. Så kärleken till dom är som julklapparna på julafton, tandkrämen på tandborsten etc....

Kärlek skulle man inte kunna leva utan. Inte jag iaf.
Men det finns så mycket olika kärlek i livet,
Sen måste det finnas sorg och motgångar oxå...men då är det så bra att kärleken just övervinner det.

Mycket kärlek till er alla!

Kram Jennie ♥


Uppdatering

Va är det som hänt sen sist nu då?

Jo, den där hundtävlingen mamma & Cazper åkte på i söndags gick väl hyfsat bra om man säger så-> De vann!
Ett stort grattis till er!!




På söndagskvällen badade våra små gryn, de verkligen älskar & bada. Jag personligen tycker att Sebbe kanske är lite väl stor för babybaljan, men det tycker verkligen inte han!
Nej, för han vill "dimma" = "simma" och plaska & leka...och det ska vi absolut inte förbjuda honom till den lille krabaten!



Måndagen va det ÖF på förmiddagen, vilket va ett rent h-e rent ut sagt!  Ett ord- TROTS!! Behöver jag säga mer?
Sen vid två-tiden åkte jag och min vän Anna till Trandares vårdcentral för att få den där vaccinationssprutan.

Och igår vankades det lite julstämning på Maxi igen! Jag och en kille som heter Daniel satte ihop och klädde en 4.5 meter hög gran vid entrén. Det gick ganska bra faktiskt, men jag och belysning går kanske inte riktigt ihop, vi skulle ta varsin sida av granen. Daniels sida blev hur bra som helst. Han gömde väl sladdarna lite bättre än mig kanske...mitt va ett enda virrvarr, men belysningen va ju uppe iaf ;)
Så han tog snabbt ner min och gjorde om allt...förstår inte det ja!
Sen slogs det in lite klappar, sattes upp Lucia-affisher mm...skojsigt, skojsigt.
Men vad man får en stor längtan till julen nu!

Wilma har börjat äta riktig mat nu så att säga, men välling går inte för sig för damen. nej, spottar, hulkar sig, vrider & vänder på sig för fulla muggar. Det hjälper inte om vi försöker "lura" i lite vällingpulver i ersättningen, det märker hon. Typiskt, typiskt! Men hon får väl leva på gröt och mat & ersättning för spädbarn dårå...:) För matglad-det är hon!



(Och nej, vi brukar inte ge henne glass, hon fick bara smaka, och hon verkligen älskade det! )

Försovning...

Hejsan på er!

Idag skulle jag ju följa med mamma till Marks brukshundsklubb och kolla när Cazper skulle tävla...
Men i natt vaknade Wilma klockan 3 och ville inte somna om innan  klockan 4 ungefär...sen vaknade nästa lilla kid klockan 5 och somnade inte innan Uffe åkte till jobbet vid 6-tiden. Kiligt oxå!! Så man va hyfsat trött och ville inte direkt väcka dom efter en timma, och själv va man ju ganska trött. Så vi vaknade igen vid halv nio-nio. Och skulle vara i Skene klockan 9! Så det va bara att ringa mamma & berätta....Ush, vad dåligt samvete man fick.
Jag håller tummarna att det går bra!

På tal om dåligt samvete fick jag ett rejält sådant igår...jag pratade med Jessica Ölmesten på morgonen och skulle åka till henne under dagen och ge henne en hej-då-kram innan hon åker till värmen nu i två veckor...men Uffe kom väl hem vid 2, sen gick vi en långpromenad, sen lagades det mat-och vips så va klockan åtta!
Ush, vilken dålig kompis man kände sig. Hoppas hon inte hatar mig nu, och får det underbart i Kap Verde med sin älsklingsRobban!

Idag blir inte många knop. Ska sortera in lite kort i rätt mapp på datorn, åka och lämna in gamla läkemedel på apoteket, gå till lekplatsen med de små underbara, handla lite mjölk och middag och sen åka till ambulansen med lite fika för att hälsa på pappan och sambon i denna familjen. Så det blir en mysig inte-göra-så-mycket-dag idag. Skönt för en gångs skull faktiskt, för man har ju en del och göra annars med två barn...

Hoppas ni haft en bra helg!

Kram Jennie

Så olika!

Igår va jag på ett spontant bio-besök med Nettis. Det blev Helena Bergströms nya film, "Så olika".
Hade inte jättestora förväntningar på den och visste väldigt lite om vad den skulle handla om. Visst, det hände kanske inte jättemycket i den, men jag kan säga det att det va den absolut bästa svenska film jag sett på mycket, mycket länge! Och inte nog med att man satt klistrad framför den och dreglade framför Johan Wideberg (SÅ J-A CHARMIG & VÄRLDENS SEXIGASTE LEENDE ALABAMA!) så vilka dyker inte upp?! Om inte mina gamla barndomsidoler Arvingarna! De skulle va med i en tv-inspelning och sjunga på skansen, och där var dom-i vita kostymer och väldigt goa som vanligt....ja, jag var helt såld när jag lämnade filmen, och är det ngn som vill se den och inte har sällskap till bion är jag frivillig, för den ska jag bara se om!
Anette tyckte den va godkänd bara....så olika smak vi har ;)....men det är väl tur det, tänk om alla hade tyckt samma sak?! Hon va iallafall ett mycket trevligt sällskap! =)
(Sen har jag ju min alldeles egna Johan Wideberg här hemma....med världens finaste och charmigaste ögon...min lilla hunny!!)

Idag är det precis en vecka sedan Micke åkte till Thailand, och han är kvar i Bangkok, vad jag vet iaf. Han har bara skrivit en gång i sin lilla bloggellilogg...killar överlag är inte så jättebra på att uppdatera tror jag, men jag skulle nog inte heller sätta mig vid en dator i 35 graders värme när det finns havet, paraplydrinkar, musik och en solstol. Det är så roligt för Sebastian tror verkligen att han är på ett flygplan hela tiden och inte i ett annat land. Svårt för honom att förstå att han har flugit till Thailand, så när han frågar varje dag vart mobo Micke är så svarar han sig själv- Fypan Tailand....*sötnos*
Men han har börjat fatta nu att moster Jessica bor i hans lägenhet nu iaf...

Fredag den 13:e är det idag oxå och jag håller bägge mina tummar att en mycket nära person till mig klarar av ett prov idag, och att denna otursdag vänder till en turdag!
Uffes långhelg är det dessutom med nu så nu jobbar han natt i dag, sen dygn söndag. Så ikväll ska jag hem till mor och far och bjuda på middag med barnen, och kolla idol, eller Erik i idol rättare sagt. Han är ju fan så många klasser över de andra! Eller hur?!
På söndag ska jag hänga med min mamma till Marks brukshundsklubb där hon ska tävla med sin Cazper i lydnad.
Det är riktigt skoj att titta på faktiskt, dessutom tror jag mamma blir glad om man sällkapar och hejar lite! =)
Så denna helg är fullspäckad fast ändå inte....inga tunga, jobbiga saker direkt.
Nästa vecka måste jag in och pynta färdigt på jobbet så det blir klart!

Hoppas ni med får en toppenhelg!

Massa kramar ♥

Wi!

Lördagens bravader innehöll ett besök från våra goda vänner Jacob & Sofia. Och det åts pizza, drack lite öl och vin och spelades en helskottas massa Nintendo Wi. Hur skoj som helst!!
Vi fick låna det av brorsan nu när han är iväg, och för den sakens skull så kan han vara borta lääänge! Nej, men det lutar verkligen åt att man vill införskaffa sig ett sånt när han kommer hem igen.
Mycket trevlig kväll va det iaf, och vi alla lade oss vid 1-tiden. På söndagen blev Sebbe gladare än nånsin när han märkte vem som hade stannat kvar över natten. Jo, för i vardagsrummet på en madrass låg hans nuvarande favorit- Jabok! Jo, han kallar honom det! Så han väcktes av en liten sebbe som kom med sina kalla små fötter och två-tre böcker som skulle läsas.  Men bara Jabok skulle läsa...
Sen efter frukost blev det en långpromenad till Maxi och köpte lotter till fars-dag.
På vägen ned räkade vi gå förbi Malin och deras hus...och Malin stod innanför deras dörr och sa hej då till en vän till dom som just skulle gå hemåt. Och jag mitt smarta arsle ropar ut henne, och stackarn kom väl ut på trappen - i morgonrock. Hon hade haft en fruhippa hemma med ett avslutande krogbesök och var väl lite trött. men ist. står hela familjen med jacob och Sofia utanför och pratar! Stackarn, och vad dåligt samvete jag fick!
Men hon såg som vanligt mycket fräsch ut lilla Malin-gumman!!

På eftermiddagen åkte vi till svärmor och svärfar för att uppvakta svärfar på fars dag, och där bjöds det på en himlans go räksoppa och till efterätt tårta. Trevligt, trevligt,
Efter den rutten blev det vidare till Brämhult för att fira min älskade lilla pappa på hans dag.
Han fick massa tips och lotter och mamma hade gjort en smaskig middag med ett glas rött till. Så ett riktigt kalajsande blev det allt den dagen!
Uffe fick fyra trisslotter som visade sig vara nitlotter från Sebbe & Wilma...
Men än en gång grattis på fars dag Stig & pappa och inte att förglömma Uffe!!!

Just det! Jag har ju jobbat lite det sista med ju! I lördags va jag där mellan tolv och fem ungefär och satte upp takjulskyltarna. Blev jättebra! Det är så skoj att ha börjat jobba lite extra när jag kan. Och Wilmisen behöver verkligen vara lite mer själv med sin pappa. Visst, Uffe tycker väl kanske inte det är jätteroligt än när hon i princip bara skriker efter mamma, men det blir ju bara bättre!
Så nästa gång jag ska dit är när girlangerna vi beställt anländer Maxi!
Sen har jag fått lite extratider runt lucia och jul...
Självklart vill jag fortsätta njuta av min mammaledighet men lite extratider är ju inte fel, varken för socialiteten och cashen! ;)

Idag blir det nog ett besök på statsparksbadet med barnen. Den lilla uppvärmda bassängen är extra uppvärmd för små, små barn en halvtimma, så vi ska nog passa på tror vi! Det uppskattas nog från bägge håll!

See ya!

Då kom dagen då brorsan lämnar kalla Sverige till Värmen....

*Snyft* *snyft* *Snyft*

Ja, idag händer det. Klockan 17.50 lyfter planet till Helsingfors, sedan byte direkt till Bangkok.
Visst låter det underbart? Ja, det är ju inte vi som ska åka på charter direkt utan idag flyttar min lillebror dit i några månader. Han ska bli dive-master och sen ska han försöka jobba lite granna. Så han har köpt en öppen biljett som är ombokningsbar, så han kan vara lite flexibel med hemresa.
Så på Koh Tao ska han och säkert många, många andra hålla till.

Det låter verkligen som om han ska vara borta för alltid och detta är världens mest jobbiga grej, men det är så att han har alltid bott en trappa ned och vi har alltid haft våra rutiner och mysiga stunder, så det är klart att man kommer sakna honom och hans umgänge.
Speciellt Sebastian och Wilma. Deras absolut största favorit är just "Mobo Micke".
Men han kommer ju tillbaka!
Sen flyttar ju syster yster in istället, så det blir ju skoj det!! =)
Men som sagt så unnar jag verkligen Micke detta, och han kommer växa otroligt mycket i sitt sätt osv...
Jag menar, singel, inget riktigt bra jobb och hela livet framför sig. Eller hur?!

Så ALL LYCKA TILL min älskade lillebror!
Jag älskar dig!!

Han kommer ha en blogg oxå ni kan följa http://sounken.se




Idag hoppas jag på ett telefonsamtal oxå, om jag får vaccineras mot baconsjukan....*hoppas*

Har precis gett lilla dottern mat. Det blev Biff Stroganoff med mosad banan till efterätt. Hon verkligen älskar banan!!




Kram!!

Flickan som lekte med tändstickor!

Igår vankades det bio med mamma, pappa, Uffe & brorsan!
Vi va på Flickan som lekte med elden.
Den va verkligen jättebra!! Noomi Rapace spelar grymt bra som Lisbeth Salander!
Anna va hemma och passade de små. Sebbe sov hela tiden och Wilmisen va jätteglad hela tiden innan hon somnade gott. Det är så skönt med Anna, barnen är så trygga med henne så det är aldrig några problem.
Inget krångel liksom.
Så tack så jättemycket för hjälpen underbara Anna!

Så tråkigt, både hon och brorsan ska vara iväg nu i fyra månader....kommer sakna dom rejält!



Halloweenmiddag, match och akuten = 31okt-1 nov!

I lördags kom Anette, Krister & Linn hit på middag.
Vi lagade tre-rätters.
Till förrätt blev det avocados med skagenröra, citron och färska räkor,
till varmrätt en mycket god kyckliggryta med taglantelle och en sallad till.
Och till efterätt bakade jag en "Romantisk dajmkladdkaka". Ja, den hette så...det va helt ekelt en vanlig kladdkaka, med grädde som topping som va inblandat kakao, florsocker och krossad dajm, och över allt detta strödde man på jordgubbsströssel i kulformat. Den blev jättefin, men alldeles för söt!
Men det gjorde ingenting, för allt annat blev jättebra.
Vi spelade "brainstorm", drack öl, vin & Irish Coffee...gott, gott!
Jag skulle hälla upp en Whiskey till Krister med, och det fanns ytterst lite kvar i flaskan, men jag hällde upp det i ett glas...ojdå, det var visst inte så lite!
Han fick nog en 15cl. eller nåt. Men hans goa kommentar va att han slapp gå två gånger! Klockrent!!
Men en väldigt trevlig kväll som avslutades vid halv två-tiden ungefär.
 
Tack så jättemycket för ett trevligt sällskap, det får vi strax göra om!




I söndags va det en rolig fotbollsmatch på canal + hos mor & far.
IFK-AIK Finalmatchen. Pappa är IFK:are ända ut i blodet och det va så underbart att se att när IFK gjorde entre på planen föll det tårar hos min lilla pappa. Det är verkligen äkta fotbollskänsla!
Vi hade gjort en tröja till Sebbe med som han kom och överraskade sin morfar med.
Jag glömde ta kort på den, men en vanlig vit tröja, och på framsidag skrev vi I♥ IFK+Morfar och baksidan "Hysén" nr. 7. Jättesöt!
Men hjälpte det? Nej, de förlorade med 1-3. Typiskt! Men ett silver är inte fy skam det tycker jag!

Senare fick jag köra upp mamma till akuten.
Hon hade varit ute och tränat sin lilla vovve Cazper ute i skogen och fått en grankvist i ögat stackar´n!
Detta hände för ett par år sen oxå, och då fick jag och mitt ex ta hand om henne i tre dagar för att hon inte kunde göra nåt annat än att ligga i sängen och pappa va på affärsresa i Frankrike!
Så vi va väl rädda att det skulle va samma sak nu, men som tur va slutade det bättre. En liten skada på hornhinnan, men det va borta redan nästkommande dag!
Mamma va jätteduktig hos doktorn, fast hon va lite skraj! ;)

Tid, vad är det för ngt?

Jag gick in med inställningen att jag skulle blogga varje dag, men med två barn som behöver sin mammas lilla sällskap hela tiden funkar inte det.
Jag kan ju sitta här dagarna i ända, men hur kul är det för dem små? När dom är äldre kommer de bara ihåg att mamma satt vid datorn och att de lärde sig alla filmer utantill pga. det va det enda de fick göra med mamma hemma.
För mamma, hon skulle minsann blogga! ;)
Det första ord Wilma kommer kläcka ur sig är blogg lisom...nej, så får det inte bli! (Mamma ska det ju vara...;))

Så jag bloggar när jag känner att jag har tid. Punkt.

RSS 2.0