96

Det är antalet på de frallor som bidde idag när Malin va på besök.
Jag hämtade upp henne vid 10-tiden och vid 14-tiden va det färdiga, ganska snabbt jobbat, eller hur?!
Sebastian & Elsa var ju på dagis till halv två så vi hade Wilma & Moa hemma bara, lugnt & skönt. Bara ljudet av degmaskinen och deras joller. Men det gick rätt bra när de två stora va med senare också, men det är alltid skönt med bara ett barn var.  Lyxproblem va? ;)
Moa & Wilma har redan fattat tycke för varandra, de skrattar och ler mot varandra och det verkar nästan som om de pratar med varandra & förstår på sitt lilla sätt...vem vet?
De ska börja dagis samtidigt, så det är skoj att de ses och lär känna varandra innan. Det skiljer bara tre, fyra månader på dom så de är ju i princip jämngamla...
Elsa & sebbe leker oxå bra ihop, men så är Sebbe i sin lilla trots och Elsa är ju som alla tjejer, lite känsliga och så...Men bägge två är så goa!!
Jag tog mig en svängom till "Who let the dog´s out" med Moa & Wilma oxå, och Wilma kiknade nästan av skratt. Hon gillar musik & dansa. Nästa idol?
Men det har varit väldigt mysig dag med Malin, hon är så himla mysig att umgås med.
En väldigt rak, ärlig och ödmjuk människa som jag är väldigt glad att ha lärt känna ♥

Det var Sebastians sista dag på dagis idag med, och han bjöd ju på glass vilket uppskattades av alla 15 barn på avdelningen. En sak till som uppskattades var den tjusiga fruktkorgen jag fixat till personalen. De blev jätteglada!
Uffe tyckte det såg ut som en megastorfödelsedagsgrej, men det skiter jag i, det ska minnas denna dagen!!
Inga tårar som jag trodde, men väldigt vemodigt kan jag erkänna.
Han fick med sig massa kort de tagit på honom under tiden, och en påse med modellera och ett kort på alla barnen...fint va?

Så nu börjar livet med två barn hemma!! Yippie, spännande!!

Nu ska jag sitta & jäsa i soffan med min andra hälft & kika på Idol, en av mina favoriter "Carl" är med ikväll, sicken stämma han har grabben!!

Tack så jättemycket för hjälpen idag Malin och alla andra sov så gott!!



Sista dagen närmar sig med stormsteg...

I morgon är det Sebastians allra sista dag på ett års tid framöver på dagis. Då kommer ngn annan att ta hans lilla plats på Solstrålen. Det namnet på avdelningen har verkligen passat vår lille pojk. För det är vad han är. Vår lilla solstråle!
Hans lillasyster kommer oxå passa där sen, för peppar, peppar är hon oxå nästan alltid glad.
Sebbe har visserligen kommit in i sin lilla trots , men han är ändå väldigt glad.
Jag tror med stor sannolikhet att bägge barnen brås på sin mamma...;)
För att återgå till det där med dagiset. Det känns faktiskt väldigt vemodigt. jag menar, Sebbe har ju varit där sen han va 10 månader, och nu är han drygt två år, så det är ju ändå ett tag...
Han kommer ju tillbaka om ett år, men det känns ändå lite sorgligt. Men självklart väldigt rätt såklart, jag har ju valt det själv.  Men jag är väldigt blödig som person så jag kommer säkert stå och böla när jag hämtar honom i morgon.
Han ska iallfall bjuda sina polare på glass och jag har gjort en mycket tjusig fruktkorg om jag får säga det själv till fröknarna som de kan ha på sitt lilla lunchrum om de nu har nåt sånt...
Det är de värda tycker vi!
Och så skrev jag ett kort:
"Tack så mycket för den här tiden så länge.
Jag har haft det jätteroligt och ni har varit så snälla.
Kommer sakna er mycket men nu ska jag hem & busa med mamma, pappa & Wilma ett år.
Jag ska säga till Wilma att hon kommer få världens bästa dagis!
Kram Sebbe"
Det kanske är lite mycket att ge, men vill vi göra det, då gör vi det. Punkt.

Återkommer i morgon om hur det gick,





(var tvungen att skicka med kortet på solstrålen nr.2)


Ikväll han jag ta en jättego promenad med Anette. Men vi hann inte den långa rundan vi brukar ta, för då skulle vi ju missa Idol, och det vill vi ju såklart inte!
det är så skoj att anette bor så nära och att vi gillar & tjata skit och röra på oss i lagom tempo. Vi har alltid massa att prata om med så tiden rinner bara iväg, men det är ju bra! Tänk om vi bara skulle gå helt tysta?
Fast att Jennie Sundvist skulle vara tyst en hel promenad skulle vara lika troligt som om Brad Pitt skulle  gå och bli homosexuell.

I morgon bitti efter jag lämnat sebbe på dagis ska jag till bvc och väga & mäta vår lilla heffaklump, sen hämta upp Malin och sen ska det bakas på Rosenstigen förstår ni! Frallor så det sprutar ur öronen, den 10:e ska de plockas fram, mums!
Som betalning för hennes underbara hjälp bjuder jag på fika & lite lunch á la Jennie...

Nattinatti!!

Jess & Fia....

Ja, jag & Jessica har verkligen inte fått till det att träffas nu på hur länge som helst känns det som! Och när hon ringer med sin glada stämma så känns det alltid som om jag alltid har tusen saker och göra, typ byta bajsblöja, mata Wilma, vattna katten eller vad som helst liksom...ja, ni fattar? Visst det är mycket med två barn, men man måste ju alltid ha tid med sina vänner!
Jag fick en väldigt fin födelsedagspresent när jag fyllde 25 nu, en spabehandling på Ciluette, och hon ska gå med och göra samma behandling så vi ska ha tid ihop och skvallra och umgås...men tror ni jag haft tid med det?! Nej...men nu måste det bli av snart tycker jag!!
Jag lovar att det ska bli bättre med tid min goa goa Jessica, hoppas du förstår! ;)

Känner precis likadant med Sofia. Hon har sin praktik och är helt slut på kvällarna vilket jag förstår och jag har ju som sagt med fullt upp, det finns ju ingen tid där heller känns det som, men det ska oxå bli bättring!
Fia, Fia lilla Fia!

Det som är väldigt bra med dessa två tjejerna är att vi vet precis vart vi har varandra! Och det är skönt tycker jag ;)



(jag hade inget kort på dig & mig Jess, det måste vi ta!! )

KRAM



Eh, Sebastian?

Jag fick tillbaka en gammal kamera som jag glömde hos ett par vänner för 1 år sedan..det va lite kul att se om det fanns några kort i den...och det fanns det faktiskt, hela 8 stycken!
Men Sebbe är verkligen sig så olik! han ser ut som en tjock liten söt bebis där, vilket han va...smart Jennie!
( Lägg märkte till det långa håret och hans goa lår....skulle kunna äta upp honom!!)
Tänk va tiden går fort ändå...;)



2 pissår och 2 höjdarår samtidigt...

Jag & min käre sambo satt och pratade lite allmänt om livet igår och kom fram till att vi inte ses så mycket själva lixom...det har vi ju vetat länge men man har inte snackat om det så innan.
Jag antar att alla som har smått hemma har det så som oss men hela dagarna är det blöjbyten, matlagning, matning, sussning, vaggning, tvättning etc...sen när kvällen kommer och kidsen somnat så tar det en halvtimme så sover ngn av oss 2 i soffan.
Nice lovelife lixom!
Jag & Uffe har ju faktiskt "bara" känt varandra i 3 år nu med, så vi har så otroligt mycket vi inte har upplevt eller gjort tillsammans än. Vi började helt enkelt med det "jobbigaste", men det absolut "bästa". 2 små barn som tar upp all vår tid.
En väninna till mig kallade de 2 första åren i ett barns liv för 2 "pissår" (Hon menade ju självklart inte att det är två tråkiga år, men barnet klarar ju inte sig nåt själva under den tiden..)
Så vi kom fram till efter lite gnäll från bägges håll att vi inte får någon kvalitetstid bara vi två att det handlar om drygt två ynkliga år i hela vårt liv tillsammans, medans de två åren ska man ju ta vara på för den tiden får man aldrig mer igen. (Snart växer barnen och flyttar hemifrån ju...)
Klart vi tar oss igenom de åren, och sen har vi så mycket att göra tillsammans.
Sen måste man göra det bästa av tiden man har tillsammans på tumanhand nu och kanske inte göra som jag är väldigt bra på...- Städa, tvätta, prata i telefon etc....
Nej, umgås med min Ulf, det ska jag göra då.
 
(Vi är väldigt bra på att göra mysiga saker med familjen, det är kul!!)

Bara en liten tanke...


Smälte som smör...

Idag väcktes jag utav en mycket mysig grej...(Uffe hade redan åkt till jobbet så nej, inget snusk om ni nu trodde det...) Utav av vårt lilla troll till son som knuffar lite på mig och säger:

- Mojjon Mamma...
- Godmorgon Sebastian, har du sovit gott?
- Mm
(Sen klappar han mig på kinden och säger: (håll i er nu...)
- Mamma, Ja äljar dig...
- Åh, jag älskar dig med sebbe!
- Jöja ida mamma?
- Vi ska till Öppna förskolan och sjunga & leka med alla barnen.
- Jahaa...Wima fölla me?
- Ja, Wilma ska följa med.
- Mamma fölla me?
- Ja, det är klart.
- Ne pappa fölla me, pappa lancen?
- Ja, pappa jobbar ju på ambulansen idag.
- Beppe me?
- Ja, det är klart.
- Allijopa fölla me?
- Ja, allihopa ska ju följa med!
- Nu äta fukost?
- Ja, nu går vi och äter frukost sebastian.

Kan det bli en bättre start på dagen?

Strike, dans & Fisherman´s!

I fredags va jag, Anna, Sebbe & Wilma en sväng nere på höstmarknaden & gjorde slut massa pengar...onödigt? Yes..
Men det inhandlades en Blixten Mqueen bil till sebbe som lät för j-t! Så batterierna är tyvärr "slut" redan. Det går ju faktiskt att köra den ändå utan ljud...sen blev det två neonfärgade gummibollar till sebbe som redan gått sönder, godis, Mc Donalds och jag fyndade faktiskt satinlakan på Hemtex för en hundralapp setet. Billigt va? Finns det något mer underbarare på kvällen än när man är riktigt sådär nydushad och fräsh och lägger sig i en nybytt och nybäddad säng? Då somnar man gott kan jag säga!! =)
Vid fyratiden va det utförsäljning på min käre fars jobb, Salomon. Jag hade en inställning innan jag gick dit att jag SKA hitta mig en bra vinterjacka. Och jajamensan, det blev en parkasliknande turkos Bonfirejacka för 500:-! Nypriset va 2300 kr. så snacka om fynd! (Bild kommer senare)
Summerar alltså fredagen med två riktigt bra fynd; Lakan & jacka, så nu klarar jag mig i vinter iaf ;)

Gårdagen bjöds på en barnfri kväll med mamma & pappa.
Vid femtiden lämnade vi av barnen hos Anna med familj och åkte till Almgatan där mina päron bor.
Där hade mamma lagat en jättesmarrig kycklingrätt med tjock bandspaghetti. Det va kycklingfilé med nån sås av grädde och mango chutney, så det receptet ska kopieras och komma hem till Rosenstigen. Basta!
Sen tog vi en taxi ner till Katrinedals bowling och körde en timma.
Jag & mamma hade en bana och Uffe & pappa en. Vem som vann totalen vill jag inte prata om så mycket, det låter jag vara osagt. Finns nämligen vissa som kan bli lite för malliga, och det kan man ju inte bara bjuda på sådär...
På en timma hann vi dricka "lite" sån där go humledricka och två sånna där små glas med stark go lakritsdricka i som man dansar mycket bra av ;)
Sen ville vi inte gå hem redan vid nio, så vi gick vidare till Brasseriet.
Där hade de också sån där go dricka och ett liveband spelade.
Dans, dans och dans....När man har lite innanför västen så är man ju bäst i världen på dansgolvet!
Så snyggt man rör sig!!
Men andra ser en flodhäst som trillat i en lergrop och försöker kravla sig upp igen...;)
Det va så skoj, jag träffade nämligen en mycket kär gammal go vän. Ja, mitt ex syster Maria. Vi va/är typ som syrror. Hon är så go och glá så det finns inga ord!
Taxin hämtade upp oss vid ett-tiden och väl hemma bjöd pappa & Uffe på en mycket fin dans med dammsugare, sebbes väska, och en dunväst. Ja, svårt att förklara så jag lägger ut en bild så fattar ni med en gång vad jag menar. De får en 7,5:a av 10:e! Eller va säger ni?!



Idag är de flesta lite sega, utom barnen. Jag har precis varit & hämtat dom. De hade haft det jättekul och sovit hela natten. Stolt mamma gick därifrån iallfall...

Men en sak som jag har & tacka är mina "Fishermands" som jag brukar säga. Uffe säger att det heter "Fisherman" men säger jag annorlundare så är det så, punkt slut!
(Ja, min hals och röst har jag tappat någonstans nämligen, men den är på rätt väg tillbaka som tur är)

Hej svejs!





Ett stort & svårt beslut taget!

Näe, nu får jag väl skärpa mig med min lilla blogg, har verkligen inte hunnit blogga så mycket dessa dagar sen vi kom hem från Dalsland.

Idag har det varit mammgruppsträff med Wilma och hennes polare, NTF va där & pratade...massa farligt fakta.
Man fick sig en ordentlig tankeställning om hur viktigt det är att spänna fast precis allt i bilen...(Jag kommer troligtvis inte sluta lägga handväskan i baksätet, men ändå...)

Visste ni det att om man skulle lägga två sockerbitar i bakluckan och man skulle kollidera med nåt så väger de 1kg! fattar ni?! Ett mjölkpaket i bakhuvudet är nog ingen jättehit direkt =(

Sen ska jag tyvärr erkänna att om Uffe haft bilen till jobbet och det har regnat och brorsan varit hemma så har jag tagit hans bil bort till Pilens livs som ligger en liten bit bort härifrån och suttit Sebbe i en vanlig stol med bältet...helt sjukt egentligen!! Skulle nåt hända skulle jag aldrig förlåta mig själv! Så no more bilresa utan stol till bägge barnen! De är ju liksom det dyraste man har...Skärpning Jennie!!

Annars har det verkligen varit full upp sen vi kom hem. I måndags hade vi nog åtta maskiner med tvätt tror jag. Kul va?! Men det är ju skoj att tvätta så jag ska inte klaga....
Och igår hade jag en hel dag kvalitetstid med Uffe & barnen. Vi bakade (eller JAG bakade) 48 stycken banan/choklad muffins. Malins recept, jättejättegoda blev dom iallafall!!

Sen är det ju det där med beslutet som har fattats här i dagarna....
På onsdag är det Sebastians allra sista dag på dagis på ett års tid framöver.
Det har varit mycket tankar fram & tillbaka, men nu är det klaffat och klart, och det känns väldigt rätt!
En aning orolig känsla har man i kroppen också i och för sig...
* Om Sebbe kommer ha det tråkigt & sakna sina vänner på dagis.
* Om det kommer bli jobbigt med båda två hemma
* Om jag kommer kunna ge Wilma den uppmärksamhet hon behöver
* etc....
Men allt det kommer lösa sig jättebra tror jag.
Jag är världens bästa mamma som har världens snällaste och goaste barn och vi kommer ha det såå mysigt! ;)
Tänker jag så så blir det lyckat tror jag!

Hade Sebbe varit på stora avdelningen på dagis med de större barnen hade det varit en annan sak, då hade han fått den stimulans han behöver plus att han vill ju inte sova middag så det känns lite stressigt med bara tre timmar om dagen...Ja, ni fattar?!
Så den 3:e augusti 2010 börjar lilltjejen på "Solstrålen" och Sebbe på "Droppen eller Regnbågen"!
Sebbe har iallafall haft en jävla tur med dagis. Det har/är ett skitbra dagis med mycket trevlig personal etc...
Så onsdag nästa vecka bjuder sebbe sina polare på glass och kanske får "fröknarna" en present som tack för denna tiden så länge....*snyftsnyft*

Sicken tur att det finns Öppna förskolan, lekplatser, och en go trädgård ;)

Strax ska jag ut & röra på fläsket med Anette. Promenera och tjöta skit är vi görasketabra på faktiskt =)
Längtar till jag kan börja jogga med så man får komma ut med Jessica oxå!
Igår gick jag en stund på den där träningsmaskinen jag lånat av Anette & Krister, och jag kan säga att efter 10 minuter vart jag helt slut! Vet jag ens hur kondition stavas? Eller?

Puss & kram!





FAAAAAN!!!!

Hjärnan kvar i Dalsland??
Skulle rensa bort lite kort på bloggen....men de försvann ju i alla inlägg!! Jag sitter här och lipar nu nästan!!
Fan, jävla helvets skit vad dum jag är!
Dummare än tåget mellan Svenljunga och tranemo!!

FAN OXÅ!!!


Hej då Dalsland & Hej home sweet Home!

Hemma igen efter en mycket mysig helg i Dalsland med Peder & Jeanette med tre av sina barn.
Det har varit kanon och kalkon kan man säga...mestadels kanon faktiskt :)
Vi kom iväg vid tolv-tiden i torsdags förmiddag, och vi åkte vägen om Alingsås...vilket vi inte skulle gjort om vi hade en tid & passa...(men det hade vi ju inte som tur va...;)
När vi kom in i samhället så att säga så fanns det massa bananer att välja & vraka från!
Jo, för en lastbil hade vält lite på en cykelväg, och den va fulllastad med bananer. Vilket kaos det va! Trafikköer, bananer högt & lågt och ja, rena kalabaliken, Men nyfikna som både jag & Uffe är kliver vi ur bilen för att fota, och jag mitt smartas tänkte tjäna lite pengar genom att skicka on till Aftonbladet, men oj, så sen jag va! Det fanns redan en läsarbild på förtassidan...i och med att olyckan hände kvart över elva så....;) Men, men...här är vår bild iaf...


Resan upp gick väldigt bra, och ju längre upp i landet man kom, ju mer ödsligare men ändå gemytligare på nåt sätt...vi stannade vid "Frändefors grill" och åt lunch. Tusen ggr goare än Mc Donalds!!


Vi anlände vid hotell Dalia i Bengtsfors vid halv fyra ungefär och fick ett mysigt litet rum med balkong och utsikt över sjön som låg alldeles blank. Vi knäckte en kall öl och tog oss varsin cigarett och bara njöt. Njöt av lugnet.
Sen  blev det en tripp till "byn" med alla två affärer ungefär och en promenad vid sjön och en liten avlekning vid lekplatsen.
Kvällen avslutades med en god räksallad på hotellet och tidig sänggång..
Efter frukosten hade vi liksom 10 timmar att sl¨ihjäl innan vårt sällskap skulle anlända och vi utforkade ju Bengtsfors kvällen innan, så vad skulle man hitta på? Man kunde ju njuta av lugnet och sitta vid sjön med lite fika och bara va...men heter man Jennie Sundqvist så kan man ju också övertala sin familj och ta sig till en lite större stad med lite affärer och civilisation...vilket gjordes. Jajamensan....10 mil åkte vi innan vi kom fram till Karlstad. Just det, Karlstad, ni läste rätt. Där shoppades det lite granna och avnjöt en mkt. god pizza till lunch.
Jag kom på att en gammal go vän till mig jobbade där med, så jag ringde henne och kikade in på Bianco, där hon jobbade och det va riktigt skoj att träffa henne!
Uffe såg nog inte riktigt nöjet med den trippen, det började inte så bra för stackarn heller. När han skulle ta ur vagnen från bilen i P-huset så välte verkligen allting! Det va stolar, babysittern, väskor mm. överallt kändes det som! Sen va det ju i princip bara att vänta på mig med barnen när jag "bara sulle titta" i affärerna....Förlåt Uffe!
Och innan vi åkte till Karlstad kikade vi in på en lagerutförsäljning av godis...vi fyndade en låda skumbanander för en tia bla. Men väl inne i lokalen så mådde Wilma lite dåligt...jag hade henne framåtvänd i selen och vips så kom det sju eller åtta kaskader rakt ut! SÅ PINSAMT!! Allt va dränkt i hennes lilla välling...selen, hennes kläder, jag...så det va bara att lägga henne på filten ute på parkeringen och byta. Tjejen som jobbade där inne va så söt och kom ut med påsar och papper...tack snälla människa! :)
Men sen gick allt bra, åkte förbi Grums pappersbruk mm....och Wilma mådde prima!




Klockan sex på eftermiddagen mötte vi äntligen upp de andra. Och åkte långt ut i skogen till deras stuga. Den ligger verkligen långt inne i skogen helt ödsligt så jag som är lite mörkrädd tycker allt det är lite äckligt på kvällen när det är precis bäcksvart!
Nu tror ni säkert det är en pytteliten stuga med utedass mm...men då tror ni fel! Det är ett stort rött hus med världens gräsmatta och sjön ett stenkast därifrån. Med riktigt vatten  och toalett! Så det kan knappt bli bättre...
Allt gick bara bra hela helgen. det är klart det va lite tjafs mellan baren, men vad mer kan man begära när det är fyra små Emil i Lönneberga? ;) De har också starka viljor allihopa. Lite slagsmål och tykenhet, men också väldigt mycket skratt, Det är så skönt att man bara kan öppna dörren och barnen bara kan springa omkring. Men vid ett tillfälle va det lättare gjort än sagt. Deras son Robin va spårlöst försvunnen! SJÖN tänkte jag & Jeanette, så vi sprang ner och kollade. Man hade sånna obeskrivliga äckliga bilder framför sig alltså...men vi slapp ha de så länge, för Uffe & Peder hittade honom till slut. Han hade gått & lagt sig i Sebbes resesäng för att sova...men mitt i alt detta stack deras äldsta pojk Anton & Sebbe....ner till sjön. Jo, de va där nere och kastade sten i vattnet. Så går det när man släpper de i sikte ett tag...men slutet gott, allting gott...:)
Lördagen va verkligen en dunderfin  dag med fint väder & mycket svamp. När vi va ute och gick i skogen ville killarna springa lite i lera, men sebbe gjorde världens vurpa med ansiktet först! Har inte skrattat så mycket på länge faktiskt! Han skade ju sig inte som tur va iaf! :)
Kvällen avslutades med tidigt läggdags för barnen och vi grillade lite, drack öl och spelade spel.
Söndagen va lite kalkon....ja, Peder blev sjuk och låg i sängen hela dagen, Sebbe hade feber ch va allmänt gnällig, det regnade och mitt i allt detta skulle det städas ut och packas...men det gick väldigt bra ändå!
Vi tog vägen om Brämhult hemma sen, och lämnade av fem liter kantareller till mamma & pappa. Ja, det är kul och plocka, men mindre skoj att rensa, så mamma fick det nöjet....


Idag har det varit en stor tvättdag, det blir lite sånt efter sånt...kräkningar, lerbad och skogspromenader....
Sebbe är bättre men Uffe känner sig inte alls bra stackarn....Håller tummarna att han är bra i morgon. Vi pratade med Jeanette innan och Peder mådde redan bra idag...
men det är väl baconsnuvan vi åkt på hela högen....trots  två flaskor handsprit. ;)

Wilma visade att det va skönt att komma hem genom att vända sig. Stor gumma nu!! =)


Semester!

Idag har det varit full rulle allan precis hela långa dagen så jag har inte hunnit skriva någonting, och nu hinner jag inte det heller egentligen för nu väntar min goa säng! Ögonen trillar snart ihop...
Men jag ville bara säga att jag kommer inte blogga innan vi kommer hem.
Jo, för i morgon bär det iväg till landskapet mitt i ingenstans-DALSLAND...
Ingen telefon, ingen dator, ingen tv, inget smink, fett hår och nästintill samma trosor och kläder hela helgen. (Nej, trosor byter jag tror jag allt...;))
Men ni fattar grejen va? Kommer vara snuskig mitt i urskogen ett par dagar, men det ska bli SÅ SKÖNT!!
Deras stuga ligger mitt ute i skogen och närmsta affär och granne är ca. 2,5 mil...visst låter det gott?
Kan jag behöva känner jag, inte massa måsten och tider att passa.
Men ni får ta hand om er här hemma!

Mamma & pappa: Ha det super i helgen och ni är underbara som lånat ut saker så vi klarar "vildmarken"!
Jess: Ha det så mysigt med syster din på fredag och ta vara på dig själv i helgen!
Malin: Hoppas ni får nåt gjort med huset, och bara mys med din familj!
Marika: Mys, mys, mys....det vet jag du gillar rätt så ordentligt :)
Fia: SOV ut ordentligt efter en hård vecka med tidiga mornar på praktiken!
Anette: Mys nu med Krister & Linn och drick gärna ett glas rött åt mig med ;)
Hanna: SOV du med efter en lång vecka på praktiken....

Och alla andra vänner: HA DET SUPER!!!!

Puss & kram

Jennie


*Morr*

Det bidde dagis för grabben idag ändå...han ville så gärna gå dit, så vad ska man göra??
Han sov till kvart över åtta idag! Så vi va inte på dagis innan nio ungefär...Då sa jag att han inte kommer sova lunch idag troligtvis....vet ni vad jag fick tillbaka?
- Kan du hämta honom vid 12 då?
- Men jag ska till bvc med Wilma så jag vet inte om jag hinner med det.
- Ok, vi får väl försöka ändå då....
- Försöka med vad?!
- Alla andra barnen sover ju då så det kanske inte är så roligt för honom...
- Men jag fixar det! Jag hämtar honom vid 12!

(Hallå, kan han inte sitta & måla eller något då ist?!)
Jag fick en känsla att de bara ville ha lugn & ro och ta en kopp kaffe när barnen sover...
Vi betalar ändå 600:- i månaden för dagiset, och det är väl inte så mycket begärt, eller??

Men jag ska hämta honom HALV TOLV idag med ett strålande humör, fast min & Uffes lunchdate sprack....;(

IDAG ska jag ägna tid åt lilla Jessica, det va såå längesedan vi sågs nu, ska bli skojsigt!!

Ha en solig och strålande tisdag allesammans!


Till salu: En söt liten gosse på 2 år...

Kan man sälja sitt barn?
I så fall ska det stå i annonsen:
Säljes till högstbjudande...
En söt liten gosse på 2 år som älskar allt vad livet bjuder på!
Charmig som bara den, och han ger världens bästaste och godaste kramar och pussar.
Pratglad har han blivit det sista och allt han säger är så betydelsefullt, varesej det är nej, ja, eller bara ett litet pip. Han har en väldigt söt liten kropp och söta fötter, och riktigt blont hår, sådär vitt ni vet....en riktig liten Emil i Lönnebergatyp....När han sitter i knät på kvällen med sin Bobo och vällingen blir man alldeles varm i kroppen.
Och det är inte fel heller när han kommer och kryper ner hos en under täcket med sina kalla små fötter och vill ha sin mammas eller pappas värme. Och kunde man skulle man ge honom all sin kroppsvärme, bara han har det bra.....
Nej, fy fan vad jag älskar honom!! Det finns ingen som honom! Vår lille Sebastian.
Men ibland är det svårt att vara förälder till en liten kille som kommit in i sin trotsålder och börjar med äckliga små hyss här hemma...idag speciellt.
Ja, idag känns det som om jag skällt på honom hela dagen och varit en extremt usel mamma.
Man vill ju inte skälla på honom, men vad ska man göra när han hela tiden trotsar och beter sig som Emil x 10...?
Innerst inne är han ju en dundermysig liten kille som man bara vill gosa och busa med dagarna i ända.
Men så har det ju kommit en liten Wilma mitt i allt detta med som behöver vår uppmärksamhet allan.
Ibland vill man klona sig, eller nu ljög jag. Inte ibland. Alltid.
Känslan man har när man håller på med Wilma & Sebbe sitter och leker på sitt rum alldeles ensam är obeskrivligt jobbig. Han lider nog inte så mycket av det, men jag gör.
Det är verkligen det allra värsta med att vara tvåbarnsförälder.
I morgon är Uffe ledig och då har vi bestämt att Sebbe ska vara hemma från dagis och  då tänkte jag att han och jag ska åka iväg och göra nåt alldeles jätteskojsigt! Vad vet jag inte, men någonting blir det allt :)

Attans vilka starka känslor man har för sina barn. Sina ögonstenar, sitt allt.

(Jag ångrar mig, jag ska ALDRIG sälja Sebastian! )

Puss & godnatt!



ÖF, here we come!!

Idag va det premiär för den s.k Öppna förskolan på Kristineberg. Den har varit och är fortfarande mycket omtalad och populär, och det var faktiskt bättre än jag föreställt mig!
Det var jättestort, och bra för alla åldrar på barnen!
En hörna med "bio", en hörna med pyssel, ett kuddrum, ett sagorum, två stora mattor med massa leksaker för alla, en hörna med ett litet "hus", ja, det fanns minispis, byrå, bord & stolar mm...mm...och en hörna med rutschkana mm. Så mycket och riktigt bra! Mitt i allt detta fanns det ju bord och stolar och fika till oss föräldrar och till barnen. 10 kronor för fralla & juice, eller fralla & kaffe. Billigt & bra!
Jag träffade faktiskt Sara Arnell, en gammal go vän från förr...de har två små töser, Emmy och Ronja. det va görskoj att träffa henne! Så det blir en fika i deras hus i Dalsjöfors inom kort!
Sen fanns det väldigt många mer trevliga mammor och pappor och massvis med barn! Vi kom ju såklart när det tydligen va rekordnmånga besökare.
En mysig sak va ju "sångstunden". Då satt alla i ett rum på kuddar, föräldrar och barn...och sjöng tillsammans! När "Trollmors vaggvisa" dök upp sken Sebbe verkligen upp som en sol, det är nämligen hans favvovisa :)
Det var Malin som ville ha mig med, och vi va ju ändå själva och hade nog bara varit hemma och softat annars, så visst, vi följde med! Ingenting jag ångrade kan jag säga, och definitivt inte Sebbe heller!
Han stormtrivdes!
Så nästa måndag  blir det nog ett återbesök. (Men då hoppas jag att det inte är riktigt så många som det va idag, för man blev lite snurrig av alla. Det va nog minst 30 barn iallafall tror jag, om inte flera!)

Sen gick vi till Maxi och handlade köttfärs och lagade lite lunch när vi kom hem. Efter lunchen kom Uffe hastigt och lustigt hem från Göteborg.
Han hade varit på nån kongress och skulle byta om och pussa på oss lite innan han skulle vidare till polisen för att göra sin utbildningstid...Men det var inte så lugnt.
Sebbe hade gjort lite äckliga och dumma saker så Uffe fick slänga honom i dushen medan Wilma spydde upp sin välling över sig själv, golvet och mig. Full rulle! Men det är verkligen inte slut där!
Efter Uffe åkte skulle jag försöka få Sebbe att sova. Men det va lättare sagt än gjort. Helt omöjligt!
En liten stund trodde jag det funkade, för då var det tyst i hans rum. Så jag lade mig i soffan och myste med Wilmis lite granna. det gick väl 2 minuter tror jag till Sebbe kom ut i vardagsrummet och var full av...ja, jag vill egentligen inte säga det, men det va bara att lägga ner Wilma i soffan, ta in sebbe i duschen-igen, och det gick väl bra och smidigt eller så...ända till jag kikade in i Sebbes rum! KATASTROF!!  Jag fick brytet kan jag säga!
Fram med handskar, moppen, papper och super10!
1½ timma senare var jag klar tror jag...FY FAN!!!
Vi måste kolla med någon om hur vi ska gå tillväga med sebbes nya lilla beteende. Vi trodde en gång att han bara sökte uppmärksamhet, men han har verkligen fått skymycket sån idag, så det kan inte vara det! Men äckligt, det är verkligen vad det är....
Så jag kände att jag lever idag iaf. Så vid fem gav jag upp med att försöka få han & somna, så vi drog till lekplatsen och mötte upp Malin, Moa och Elsa. Tänkte han kunde aktiveras lite till, och just då ville jag bara komma hemifrån lite. Det va rätt skönt!
Sen rann bara klockan iväg och kom på att "just det, jag skulle ut och gå med Jessica nu ja...."
Nej, någon promenix blev det tyvärr inte efter denna asjobbiga dag!!
I morgon jessica...i morgon....var ju så längesen vi sågs nu ju! Miss u!

Sebbe somnade vid tjugo över sex. Wilma vid åtta och nu först sätter jag mig ner i lugn och ro med datorn i knät!
Somnar garanterat snart över tangentbordet, skulle inte förvåna mig ett dugg!






Grattiz CAZPER!! (&mamma....)

Angående den där hundtävlingen mamma & pappa va på långt, långt bort....
Det var nog värt varendaste mil tror jag. Det va väl ingen hundtävling...utan en s.k jaktprov.
Jag vet inte riktigt skillnaden mellan tävling och prov, men det är som en tävling iaf..
I vilket fall som helst tog de hem ett 1:a pris! Dagen innan va de på en lydnadstävling ute vid Elfsborgs brukshundsklubb och tog även där hem ett 1:a pris (179p av 200 möjliga)! Bra va?!
Den jycken verkar vara bra på allt, hade de tävlat i längdhopp hade han nog vunnit 1:a pris där oxå! (Ja, man kanske inte tävlar i längdhopp med vovvar, men det va det enda jag kom på just nu....)
Det är så roligt för mamma tycker jag att hon har skaffat sig en såpass duktig hund. Hon lever ju för sitt lilla "hunderi" och tränar väldigt, väldigt mycket med honom.
Roligt att hon får cred för all träning och tid hon lägger ned!
(Det har tom. gått så långt att hon kastat ut all mat i frysen och proppat den full med döda fåglar! ) Vad ska resten av familjen äta? Nej, mamma....du måste nog lägga i någonting annat med så inte det blir galet hemma hos er och ni börjar äta på och av varandra.... ;)

Ett stort grattis iallfall till er båda från oss här på Rosenstigen!!




Desperat eller vad?!

Fan vad tiden går fort alltså! Nu när jag sitter och skriver känns det som det var i förmiddags jag va på marknaden....ja, igår när vi hade ätit lite lunch och så, skulle vi ju till Skene Marten. Sofia skulle kanske följt med ju skrev jag tror jag, men hon kände sig inte helt hundra, så det blev soffan för henne hela dagen...:(
I vilket fall som helst så kollade jag med Jessica, men hon skulle hjälpa hennes Robban med hans gamla lägenhet och mamma och pappa va på hundtävling långt bort som f-n, Malin va på lager 157 och gottade sig och, ja, det va väl dom jag tänkte på i Borås. Men vad tråkigt att åka själv! Man får väl inte många bra råd av S+W, mer än av sebbe som tycker allt godis & alla leksaker är bäst i världen och ska bara köpas! Men sen kom jag på att min lilla mormor kanske inte hade så mycket för sig!? Så jag ringde upp henne och berättade vart jag skulle åka och frågade om hon ville sällskapa lite....jag kunde ju liksom inte tänka på att hon är hyfsat nyopererad och går på kryckor...nej, bara Jennie får lite sällskap.....vaddå desperat?!
Men jajamensan, hon åkte med. Inga problem. Så det bar av raka vägen till Skene. Hon är väl för söt!
Men när vi kom dit va det typ 7 mil och gå från parkeringen till själva marknaden, sen va det många som redan börjat plocka ner och börjat gå hem, med grädden på moset var ju när Wilma skulle få mat.
Jag hade packat ned termos och nappflaskan...men bara halva nappflaskan. Alltså, botten är avtagbar, så den hade jag glömt hemma i all hast...ups! Vad skulle man göra då?
Jo, själva nappen hade jag ju...så det var bara att sätta in den i munnen på Wilma och sen fick mormor hälla vällingen i själva flaskan under tiden igenom den s.k botten då...att inte folk skrattade ihjäl sig som gick förbi!
Men det är den nya moderna flaskan ju, så man får ju inte vara dum inte ;)
Vi åkte hem efter 1½ timma ungefär och jag fick inhandlat cellofan, presentpapper, presentsnöre, godis, en ballong till Sebbe och en grillad majs. Det var det, och just det ja!  Vi tog en sväng förbi Visko med och köpte ett par gummistövlar till Sebbe...En mysig liten utflykt!
Dagen avslutades med kalops hos mormor, bägge barnen badade när vi väl kom hem och sen tittade vi på "Kommisarien och havet" på tv4, Ja, Marie Ljungsteds böcker har ju gjorts till film...men det var inte jättemycket att hurra för tycker vi! Dåligt dubbat, Det va svenska röster och tyska skådespelare....men en 2,5:a av 5:a iaf.



Frisk som en nötkärna!

Idag är Sebbe feberfri, så skönt!
Eller det vet jag inte förresten...det är en liten Emil som krupit ur sitt lilla bo nu verkar det som.
På en timma har han hunnit ta ur en kökslåda, kasta en napp i huvudet på Wilma, kastat en yogurt i golvet....så jag kan inte riktigt säga att det är lugnt och skönt här hemma, men det är klart att det är gott att han är frisk nu!

Idag ska jag & barnen på en liten utflykt. Vi tänkte åka till Skene Marten, kan vara mysigt! Sofia kanske va sugen på att följa med, ska höra med henne sen....de kanske hittade på nåt festligt igår när inte vi kunde ses och då kanske hon inte är jättepigg på marknad, maybe, maybe...

Uffe är på rally i Dalstorp och jobbar idag....ja, jobbar...igen....i morgon ska han jobba mellan 8-23, yippie! Men sen är han ledig 6 dagar i rad, och i slutet av nästa vecka ska vi ju åka till Dalsland med Peder & Jeanette, ska bli gott!

Ha en bra söndag!

Ang. Wilma kan läsa...

Ja, jag skulle skicka med ett kort på henne när hon läser en bok, men det misslyckades tyvärr....:(

Wilma kan läsa!

Jag hade en mycket trevlig kväll igår hos Anette & Linn. Hennes trolovade var på Tallinkryss, så det var bara en riktig tjejkväll...med jättesmarrig mat & lite vin och cigg...och massa skvaller & tjejtjat då förstås! ;)
Jag & Anette har haft en vänskap som verkligen har varit från & till. Ibland har vi setts flera gånger i måndaden och ibland har det gått flera månader innan vi ses, men vi har nästan alltid vetat vart vi stått ändå lixom, ja, det finns vissa tråkiga undantag, men det är överstruket!
( Jag tror faktiskt inte vi setts så här länge sen vi va på Finlanskryss i november förra året när jag väntade Wilma...)
Vi tittade faktiskt på Idol, och vem va inte med där då?? Om inte den så kallade "vitlöksmannen" från Borås!! Ja, det är en konstig man som varit kund på Willys i många år, och han stinker verkligen vitlök så det skriker om det! Han måste nog äta sånna vitlökstabletter eller nåt, vad vet ja?! Han sjöng katastrofalt dåligt och dessutom hade han en ålder på 57 år! Vad ska man i idol & göra då? Så min instinkt om att han inte är helt hundra fick jag svart på vitt igår, det va lite skönt! :) Och nej, han gick inte vidare då förstås...
Så kvällen avslutades vid halv tolv ungefär, det va helt lagom, för idag har jag ju varit hemma med våra små, varav Sebastian fortfarande är dålig.
Uffe jobbar ute på folkracebanan idag så när han kommer hem sen ska jag ta och gå ut en sväng tror jag så jag får lite luft! Sen får vi se vad som händer ikväll.
Det var bestämt att våra goa kamrater Jacob & Sofia skulle kika hit och dricka lite vin & spela spel, men det ställdes tyvärr in pga. Sebbes feber. Det är ju dumt att chansa att smitta ner dom!
Så förut pratade jag lite löst med papsen och de kanske skulle komma och bara äta en pizza och tjöta lite skit. Det återstår och se...
Det har varit en bra dag ändå. Sebbe är en aning bättre & vi har timat in så vi har sovit lunch alla tre!
Anette va uppe med en "stegträningsmaskin" (ja, jag vet inte vad den kallas) som jag ska låna och försöka med hjälp av den gå ner mina 12 kilo...ger jag mig bara fan på det så kanske det funkar!
De skulle ställa upp den på vinden, så då tänkte jag att det va väl önödigt?!....
Ja, ha en bra lördag, och tack Anette för allt igår!
Kram Jennie


Stiger....

....gör febern på Sebbe hela tiden känns det som.
Den går ju inte ner med febernedsättande heller, så frustrerande!
Så ida har det varit en jobbig dag, men jag fick en väldigt bra hjälp av Anna som avlastade mig lite.
Så nu kom Uffe hem precis och jag och Wilma ska ner till Anette för lite middag & trevligt sällskap.
Astrid Lindgrensfilmerna har gått för fulla muggar här hemma idag för Sebastian, och Wilmis är en glá skit ändå...;)


Feber----->igen!

I morse när Sebbe kom in till mig under täcket och kröp intill mig så kändes det som en stor kamin! Ja, det var bara att inse. Sebbe har varit på dagis nu i tre dagar och han är sjuk--->igen.
Febern stod på 39 grader och han är sådär gnällig osv...stackar´n. Så nu funderar jag allvarligt på att vara mammaledig med bägge två. Nej, men hur ska man göra egentligen?? Svårt, svårt....
Hoppas han kryar på sig snart.
Ikväll ska jag & Wilma hem till Anette och äta middag och ta ett glas vin tror jag. Det ska bli mysigt, så Uffe & Sebbe ska ha grabbkväll med lite saft och ostbågar och Emil...kanske skulle min pappa komma hit & sällskapa med för mamma ska på "dammiddag"...
Annars blir det nog en mycket lugn dag.

Ha en bra dag!


Jessica 19 år!

Idag fyller min sötaste lillasyster 19 år, i och för sig har jag bara en lillasyster, men söt, det är hon allt.
Vi firade henne igår kväll, för idag skulle hon visst på hockey. Ja, hon ränner och ränner på allt mellan himmel och jord! Men är man 19 år så är man.
Hon fick ett prestentkort på smycka guld, för hon är smått smyckesgalen, så nåt hittar hon säkert!
Jag kommer ihåg när jag va nitton...då satt jhag nog mest inne i min och mitt ex lägenhet och käkade middag eller nåt sånt. Ja, jag hade lixom inte den perioden som syrran har just nu...ni vet 18-års-perioden...mitt ex va ju åtta år äldre så det var lite andra förutsättningar...men den perioden hade jag väl precis innan jag träffade Uffe tror jag...skit samma...onödigt vetande...;)

Grattis syrran iallafall, hoppas du får en jättebra dag!!

Många kramar från oss!



En sak & tänka på...

Idag bloggar jag inte så mycket...vill bara ägna min tid åt familjen och det fina vädret.
Fick mig en tanke av en mycket god vän nu på morgonen...och jag kom fram till  att

Ta vara på varje dag som går till det allra yttersta, man vet aldrig hur långt livet är.

Det är något att komma ihåg & tänka på var dag.

Kram Jennie


I morgon=mysdag

I morgon är Uffe ledig och vi ska bara vara hemma hela långa dagen och inte göra någonting!
Sebbe är ju på dagis mellan 8.30 och 13.30 så då kanske det lutar åt en mysig lunch på tumanhand på stan..(Wilma med förstås) eller nåt annat mysigt...vi får se.
Underbart när man inte har något planerat iallafalll.
Sov gott alla mina goa vänner och heja Sverige!!


Fondväggen!

Ja, det bidde ingen tavla på den lilla väggen i vardagsrummet, det bidde en lite häftig fondvägg med en ekfärgad hylla istället....men det gjorde ingenting....fan så bra det blev!
Ja, nu har vi nog höjt värdet på huset åt vår hyresvärd...kanske kan få en gratismånad för det??
(Drömma går ju Jennie...;))

 

Nice va??

 


Ny mammagrupp!

Idag har jag & Wilma varit och träffat vår nya mammagrupp.
Det var ca. 10 stycken som också hade barn sedan innan, ja, de har slått ihop grupperna så, så att alla förstabarnsföräldrar hamnar i samma grupp och flerbarnsföräldrar i en. Det var riktigt smart gjort tycker jag, så slipper man gå igenom samma grejer som man gjorde när Sebastian var nyfödd...
Det var iallafall en riktigt mysig liten grupp, men jag och en tjej till var de yngsta, (född 84 bägge två)...de andra var födda mellan 73 och 80 ungefär...men det spelade absolut ingen som helst roll, alla va supertrevliga!
Men det var lite snack om svininfluensan såklart, vilket inte alls gjorde mig mer nervös över den efter vad jag redan är. Jag är inte rädd för egen del, utan mest för barnens.  Skulle det hända något med dom...nej, jag vill inte ens tänka den tanken! 
Det är bara att ta varje dag för sig och sluta oroa sig för vad som kanske eventuellt skulle hända. Men det är svårt när man heter Jennie Sundqvist, mycket svårt! Träna, träna....
Wilma har iallafall sett många nya kamrater idag och log så gott åt dem! ;)
 

Bättre sent än aldrig!

Jag har ju inte bloggat sen i fredags!
vad har då hänt??

Lördagen

Uffe jobbade dygn och jag & barnen skulle sällskapa mormor lite granna.
Men först ringde min lilla mamma & hade lite smått panik över att hennes garderob var så otroligt tråkig i festklädessyfte, så det var bara att ta bägge barnen, sätta sig i bilen & sen vara smakråd.
Det gick väl ganska bra, men tiden bara rann iväg & sen blev barnen lite uttråkade efter 4 timmar, så jag drog mig efter den tiden. Det räckte när man hade 2 barn med tyckte jag...
Mamma har en kropp som verkligen passar i allt! Men det gäller ju att hon ska trivas i det med...
Men det slutade med en svart jättesnygg klänning från Gina. Sen ska vi nog gå ngn mer gång, fast själva, utan barn.
Sen efter det åkte vi till mormor på Hedvigsborg. Hennes gubbe va iväg hela dagen nämligen, så hon ville ha lite hjälp & sällskap. Så det åts kålpudding, tjötade skit, drack ett par öl, och grinade till "Forest Gump".
Hon berättade då med att de har tittat på hus och ska vara med i en budgivning.
Fattar ni? 68 år gammal, och sitt första eventuella hus!! Det är skoj det!

Söndagen

Vid tre-tiden bar det iväg till en gammal god vän & hennes kille i "Mossebo", utanför Tranemo.
Jag & Marie lärde känna varandra i högstadiet i Svenljunga.
Vi har haft så jävla roligt i våra dar, men sen träffade jag mitt ex och flyttade till Borås, och då blev det att man tappade kontakten lite tyvärr...ända tills jag hörde lite rykten på stan kanske man kan kalla det.
Jo, för den 26:e oktober för 4 år sedan så åkte hon in med ambulans för en brusten blindtarm, men när de väl anlände till triagen på akuten så var det raka vägen upp till förlossningen.
Förlossningen?? Jajamensan, hon födde då en liten son som senare döptes till William.
Tre månader innan så va hon hemma hos oss och festade utav bara fan på min brors studensskiva och två veckor innan förlossningen spelade hon fotbollsmatch. Ingen mage, inga förvärkar, inget illamående, inga sparkar, ja, absolut ingenting kunde hon ana! Chockad??!!
Men det var bara att inse, Marie hade blivit mamma.
Det kunde man aldrig i hela sitt liv tro, men va bra det blev!
Willam har en enastående bra mamma, och allt funkar hur bra som helst!
Och vad hände två år efter? Jo, vi fick lilla Sebbe.
Sncka om tvärvänding. Marie & Jennie från Texas som sprang på Kullaberg etc. och var allmänt full fart på hade blivit mammor! Så på så sätt fick vi väl lite kontakt tillbaka igen. Roligt!
Iallafall...hon träffade för ett tag sen en jättemysig kille vid namn Magnus. Han har sen innan en son på 11 som heter Victor, bor i ett fint hus ute på landet i Mossebo, och jobbar som ordningsvakt.
Marie berättade detta för ett tag sen och hon är så kär så det sprutar ur öronen på henne!!
Så vi åkte iaf. ut dit och fikade.
Det var en väldigt trevlig tur med ett trevligt sällskap!
Tack så mycket Marie & Magnus och det va väldigt skoj att se vad du va för en filur Magnus!  ;)



Sen va vi hemma vid åtta och då va det bara att lägga barnen och titta på en film.
På kvällen kände jag att jag hade väldigt ont i magen och när jag skulle lägga mig så vändes verkligen allt uppochner! Jag hade ont i magen, mådde illa, hade hjärtklappning, kallsvettades, hade en väldig yrsel och ja, allt på en gång! Så jag somnade vid fem på morgonen och vaknade vid halv sju...kul natt va?!

Måndagen

Jag var ju hyfsat trött då efter den "hårda" natten...men kände mig ganska okej när jag vaknade så Uffe åkte & jobbade. Anette, en vän jag lärde känna från Willys skulle komma & dricka kaffe vid halv nio.
Det gick väl tio minuter, sen mådde jag lika dåligt som på natten. Så det var bara att ringa hem Uffe, ringa vårdcentralen. Kvart i tre fick jag en tid.
De kollade verkligen igenom allt, men jag är frisk. Frisk som en nötkärna!
Så jag var nog bara lite trött & hade lite mensvärk eller nåt....
PÅ kvällen tapetserade Uffe en fin fondtapet i vardagsrummet. Ja, vi har flyttat tavlan till över soffan och har en svart mönstrad fondvägg där tavlan satt istället.
På den väggen ska vi ha en lång rak hylla i ekfärg, så jag lägger upp kort när allt är färdigt ist!
PÅ kvällen så ringde mormor med.

DE FICK HUSET!!
Så roligt! Nu är hon och Casper husägare till ett hus i Viskafors, med inflyttning i februari.
GRATTIS till er båda!

Sen somnade jag väldigt gott och har sovit i nio timmar i sträck, underbart!

Så idag har jag, Wilma, Malin & Moa varit i stan en sväng och kikat. Fick en inbjudan till en kväll nästa torsdag till Lindex, som hade lite extraerbjudanden och 25% på hela köpet. Så då kanske man sätter på sig ansiktet och vandrar dit! Får se, får se...
Nu vankas det lite lunch, och kanske en tripp till lekplatsen!
Hej så länge!


Svininfluensan...:)

....jag hittade en bild på bt.se som jag bara va tvungen att skicka med...
....ja, det går väl till överdrift ibland med denna epedimi....


 

 


Regn & rusk men vår nya UNDERBARA lampa lyser upp både humöret & allt!

Ja, denna dagen började ju helt åt h-e rent ut sagt!
Sebbe är verkligen trotsigare än trotsigast just nu kan jag lugnt säga.
han har börjat med matkastning, nedkletning av diverse saker, skrik, gap & hysteri.
Mitt i allt detta har man en liten tös som har magknip ibland...
Det värsta är nog att man kan inte riktigt bli ASarg på sebbe, för när han kommer med sina hundögon efter han åkt in på sitt rum så kan man inte göra annat än att smälta som förälder....
Jag får tänka att det är en slags övergångsålder och att det finns de som har det värre...
Men allt blev så mkt lättare i eftermiddags när Uffe äntligen fick upp vår nya lampa i hallen.
Så otroligt bra blev det!
Den lampan är från IKEA men köptes av Jessica & Robban som ej kunde ha den i sitt vardagsrum, för den blev lite för stor. Och vi skulle ändå åka till IKEA och köpa en precis sån, men nu spara vi ju de bensinpengarna...och varje gång man åker dit så kommer man ju aldrig ut med bara den saken man åkte dit för...;)

Sen fick vi besök av Uffes gamla vänner från Tolabro, Peder & Jeanette med barn.
De har tre stycken killar, ett tvillingpar på 3 år och Anton på 4½ tror jag han är....Så när Sebbe & de lekte tillsammans så kan ni tänka er vilket liv det var va?! Sebastians rum var väl inte det cleanaste heller efteråt...jag tror det fanns 700 bilar och 300 pistoler och 400 gosedjur utspritt på hans golv...Jippie att städa upp, men det gick bra!
Vi bestämde att helgen den 19:e september åker vi med dom upp till deras stuga i Dalsland. De har en röd stuga eller hus kanske man ska säga som ligger 3 mil utanför Bengtsfors mitt ute i skogen precis vid en sjö. Så mysigt! Så då ska det på med regnställ & gummistövlar & plocka svamp!

Nu har våra knyten precis somnat så nu vankas det film & snacks i soffan *mysigt*

God natt på er i regnet!

Skickar med en bild på vår nya lampa...




Den översta bilden är med blixt & den nedersta utan...


Regn & rusk & skit & pannkaka!!

* Rädd för influensan så fort man varit utanför dörren, och dränker händerna i sprit
* Man blir ju som en dränkt katt om man ens ger sig ut idag, (tänkte ta en promenad, men ångrade mig snabbt)
* Legat & försöka få trotsiga sebbe att sova nu i en timma, helt omöjligt
* Uffe & Wilma sover gott inne i sovrummet, smått avundsjuk
* Inte vunnit ngn miljon än
* Har fortfarande 8 kilo minst kvar att gå ner
* Det måste dammsugas hemma, besök i eftermiddag
* Måste laga lunch
* I & med att sebbe ej vill sova, har då en jättegrinig son hemma hela dagen
* Etc....etc...

Om jag är grinig?
- Nej, då, inte så farligt.

GUNNE GUNVALD!

Ja, igår kom min käre mor & far hit & passade våra troll medans jag & Uffe mötte upp våra goa kamrater Jessica, Robban, Sofia & Jacob för att gå på bio.
Vi såg den nya Beck " I stormens öga"...
Men om jag ska vara ärlig så kunde de byta ut titeln till enbart "Gunne Gunvald".
Den var väldigt annorlundare gentemot de vanliga beckfilmerna. Den utspelade sig ingenting i själva polishuset, men det gjorde inte speciellt mycket, för den hade sin charm ändå...
Micke Persbrandt spelade skitbra som Gunne! En 3,5:a av en 5:a får den av oss iaf.
Efter bion så gick jag, Uffe, jacob & Fia till tant Grön och tog en kaffe & redde ut världsproblemen. Ja, man får ju passa på när man e barnlediga att kunna sätta sig på ett café i lugn & ro utan att säga -"Såja", till Wilma, eller - "Nej, du får inte gå ner" till Sebbe.
Det hade gått jättebra med ungarna hemma med sin mormor & morfar, som alltid.
Det är så skönt att aldrig oroa sig att det inte skulle gå bra...
Tack mamma & pappa för hjälpen!

Kram


3 små ting...

Är precis hemkommen från lager 157 i Gällstad.
Jag & Sofia & alla mina barn åkte dit i eftermiddags, ja, vi ville åka nånstans och så var det lagom långt dit och ingen av oss hade varit där på länge...Vilken besvikelse! Ja, det fanns verkligen ingenting att shoppa! (Vilket kanske var tur, för man har ju inte den fetaste plånboken när man är mammaledig direkt...
Men den butiken är allt bra konstig tycker jag...ena trippen man åker dit finns det farligt mycket, medans andra gången finns det inte nåt att hänga i gran! Men jag lämnade iaf butiken idag med tre små saker.
Två bordstabletter & en mössa från LUNDMYR of Sweden. Så jag är nöjd ändå!
Det är alltid trevligt att träffa Sofia, så då kvittar ju det vart man håller hus =)

På vägen hem fick jag nästan hjärtstillestånd! Ja, innan Tvärred precis åkte vi mot ett krön, och just i det krönet möter vi en cyklist, och helt plötsligt kommer en röd audi i full fart och kör om cyklisten! Jag fick nästintill svänga ner i diket, medan den röda faran körde om i mkt hög hastighet. Bakom ratten satt en ung kille, det hann jag se! Fan vad rädd jag var alltså! Fick stanna bilen och ta en cigg...den ciggen var god just då kan jag erkänna. Jag menar, en meter till och vi hade varit mos! Iaf. jag...Fy, sånna borde inte ha körkort!!

Men en bra grej är att Sebbe är bättre. Han är visserligen megaförkyld, men ingen feber och mycket piggare! Så jag lägger nog ner att det skulle leda till svininfuensan...Nu är mamma jennie lite lugnare...;)

Uffe jobbar natt idag med, och jag har precis lagt de små...nu ska jag nog ta & lägga mig själv, den stora med....Man blir lite trött av att byta på bägge, ta på pyjamaser, borsta tänderna på Sebbe, göra välling& läsa saga för sebbe medan wilma sitter i köket i sin stol & försöker nå sina leksaker i gymet och blir rasande när hon inte fattar att hon bara är tre månader...sen göra välling till Wilma, både för nu till nattmålet & för i natt...
Ja, mamma 24tim, det är verkligen sanning till 110%!! Man känner att man lever iaf, och det är ju bra! ;)

Godnatt & sov gott!


RSS 2.0